Infrastruktur

Serverplatsen driftar sin egen anläggning, detta gör oss unika då vi själva har full kontroll över all utrustning som krävs för en säker och stabil drift. Detta gör det möjligt för oss att på ett snabb och smidigt vis skräddarsy lösningar som passar just ert behov.

Kapacitet

Anläggningen är kopplat till ett snabbt och stabilt IP-nät. Anslutningen går via fiber och kapaciteten kan utökas vid behov. Eget fiber hela vägen fram till servern går att ordna, således också en egen leverantör av kapacitet om så önskas.

UPS (avbrottsfri kraft)

All utrustning i anläggning är placerad bakom UPS (batteri backup) för att klara kontinuerlig drift vid t.ex. strömbortfall eller spikar.

IMG_0111

 

 

Dieselgenerator

Anläggningen är utrustad med dieselgenerator för att möjliggöra drift vid strömbortfall. Dieselgeneratorn kan driva hela anläggningen och är alltid redo om strömmen försvinner.201002181159

Säkerhet

Anläggningen är säkerhetsklassad och användes tidigare inom försvaret som ammunitionsförråd. Lokalerna övervakas dygnet runt med hjälp av ett direktkoppat larm samt kameror. All in- och utpassering loggas

Övervakning

Samtliga system övervakas, dag och natt, året om. Vid fel eller vid ovanliga mätvärden larmas en tekniker omgående.